Sarcina?

Buna ! Iau anticonceptionale Midiana de 2 luni (la recomandarea medicului). Am o relatie stabila, nu folosim niciodata nici un fel de protectie, ejacularea este uneori interioara. In cateva zile am uitat sa iau la ora fixa pastila, insa niciodata nu am luat o mai tarziu de 12 ore intarziere. Intrebarea mea este urmatoarea : In cateva zile am vomitat la scurt timp dupa ce am luat pastila, si nu am folosit alt mijloc de protectie dupa(iar ejacularea in interior a avut loc), este posibil sa fiu insarcinata ? Tin sa mentionez ca imi este greata dimineata si uneori si in timpul zilei, mi e rau de la multe mirosuri puternice, ultima menstruatie mi a venit cu cam 1 sapt jumate mai repede,insa a durat 2-3 zile doar,si nici nu am avut dureri mari. Am facut un test de sarcina, a iesit negativ insa liniuta de la negativ a iesit putin stearsa. Sanii mi s au marit si s au umflat, ma dor si sunt grei si burta putin parca nu arata ca de obicei(ai prietenul meu a observat asta), m am mai ingrasat vreo 3 kg, desi fac sport regulat. Este posibil sa fiu insarcinata ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Un raspuns cert nu vi-l poate oferi decat testul de sarcina, iar pentru o siguranta suplimentara puteti face doua teste de sarcina, de la firme producatoare diferite, unul intr-o dimineata iar celalalt in dimineata urmatoare. Desi legate si de sarcina, multe dintre simptomele indicate pot avea si alte cauze, de la o indigestie pana la mici fluctuatii hormonale ce pot scurta ciclul menstrual sau da dureri de sani.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.