Sangerari intermenstruale

Buna ziua! Am 20 de ani si ma confrunt de aproximativ 1 an cu sangerari intermenstruale ce incep la aproximativ 4-5 zile dupa terminarea menstruatiei si tin pana la inceperea menstruatiei. Se manifesta uneori prin cheaguri, alteori prin cantitati mici sau medii de sange, culoarea fiind de un rosu aprins + dureri pelvine. Ciclul menstrual tine 28 de zile de fiecare data, iar menstruatia 7 zile (Pe parcusul acesteia in primele 3 zile ma simt foarte rau, avand un flux foarte abundent. Pe parcursul mai multor ecografii am fost diagnosticata cu uter didelf. Am facut si testul Papanicolau ( de mai multe ori) si a iesit bine de fiecare data. Ma protejam cu ajutorul calendarului si a prezervativului atunci cand era nevoie, dar dupa ultima vizita la medic, care mi-a prescris anticonceptionale Zoely ( le iau de o luna) nu am mai folosit vreo metoda...imi cunosc partenerul deci nu va fi vreodata vorba de BTS. Cam acesta este istoricul meu medical, intrebarea mea ar fi daca as putea avea cumva endometrioza? Sau de ce am aceste sangerari intermenstruale de atata timp si sa mi se spuna ca asa se manifesta menstruatia mea? Este posibil sa am aceste simptome datorita malformatiei mele? Dar nu le-am avut dintotdeauna. Am uitat sa mentionez ca analizele hormonale au iesit bine de fiecare data. Va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu idei avand in vedere pentru ce anume sa fac analize mai exact, deoarece am obosit sangerand intr-o luna aproximativ 20 de zile. Evident am si alte probleme datorita acesteia cum ar fi anemia feripriva pe care o tratez. Astept raspuns. Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este posibila o dereglare hormonala ovariana temporara. Daca lucrurile intra in normal odata cu administrarea anticonceptionalelor, recomand tratamentul timp de 6 luni, dupa care o reevaluare.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.