Sangerare vaginala, posibil polip uterin

Buna ziua. In urma recoltarii unui pap test in luna iulie, am ajuns sa sufar de o hemoragie mica uterina. Dupa tratament cu duphaston s-a oprit, am fost la un consult si ecografie, totul parea normal.Am sesizat apoi ca sufar de sangerare vaginala dupa fiecare contact,am revenit la ginecolog, am refacut papanicolau-ul, analizele de secretie si col,plus ecografie. Toate analizele au fost bune, am fost trimisa sa fac colposcopia. Colul si canalul sunt curate, medicul a fost contrariat de povestea mea si mi a favut o ecografie, eram in a 14 zi de menstruatie. A spus ca vede un polip uterin de 12 mm si ca considera ca a fost vatamat in urma pap test-ului. Mi-a recomandat ovule cicatridin si pastile Normens pentru 2 luni si sa revin daca sangerarea nu dispare. M-a sfatuit sa nu intervin sa vedem dupa o sarcina cum se prezinta. Tin sa precizez ca e al 3 lea ginecolog pe care il consult in decurs de 3 luni, am alte 2 ecografii facute de alti 2 medici care nu au vazut nimic la ecografie. Am 32 de ani, 80 kg, nicio sarcina, am suferit de anexita bilaterala acum 11 ani si am luat yasmin timp de 3 ani. Sufar de hipotiroidie, sunt sub tratament cu euthyrox de 25 de mg zilnic. Sangerarile continua dupa fiecare contact, e extrem de mica, cat ramane pe hartie o urma, in decurs de 1 ora se oprește. Ne dorim si un copil in curand, este frustrant deoarece nu stiu daca e necesara histeroscopia si nu as vrea sa regret ca nu am luat masuri in momentul in care trebuia. Va rog frumos sa imi dati un sfat. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Puteti reveni, va rog, cu un mesaj in care sa atasati si copiile analizelor? Nu vor fi facute publice pe site, dar m-ar ajuta sa pot vedea testul Papanicolau, examenul de secretie vaginala, ecografia, etc. Multumesc!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.