Sangerare dupa menopauza

Buna ziua! Am 54 de ani si de doi ani am intrat la menopauza. Luna trecuta am avut doua sangerari neasteptate care m-au ingrijorat foarte mult. Am fost la doctor si mi s-a recomandat sa fac chiuretaj cat mai repede. Ce provoaca aceste sangerari si este chiuretajul recomandat? Va multumesc din suflet!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este important sa faceti si un test Papanicolau, o analiza de secretie si o ecografie abdominala sau transvaginala. Este necesar sa existe un diagnostic, o cauza a acestor sangerari, pentru a se putea prescrie o varianta de tratament.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.