Sângerare abundenta cu mucus in scaun

Buna ziua! Numele meu este Otto , am 34 de ani si ma confrunt cu o problema, dacă ma puteți ajuta cu un sfat as fi foarte recunoscător. De vreo 3 saptamani am început sa am crampe abdominale la început am fost constipat si aveam dureri abdominale, după vreo săptămâna durerile încă erau acolo apăreau la 2 zile aproximativ, dar am început sa am diaree, nu am fost foarte speriat crezând ca o sa treacă, dar in urma cu 2 zile am avut încă un episod cu dureri abdominale, crampe, după ce am mers la toaleta am observat foarte mult sânge cu mucus pe hârtia igienica și in apa de la wc, care se făcuse roșu complet. Încă am dureri și crampe abdominale care vin și trec și sunt foarte speriat de sângerarea aceasta foarte mare pe care am avut-o. Ma simt și destul de amețit de multe ori și acum o luna am avut și un episod de sângerare nazala. Nu știu ce ar putea sa fie, îmi fac foarte mari griji, ma gândesc la ce este mai rău. Vreau totuși sa specific ca in urma cu 3 luni am facut o colonoscopie si nu mi sa găsit nimic, mi sa spus ca totul este in regula si in urma cu o săptămâna am făcut si o endoscopie la care la fel rezultatul a fost normal. Va rog din suflet dacă puteți sa îmi răspundeți sa îmi oferiți un sfat ce ar putea fi, ce investigații credeți ca sunt necesare, cât de gravă credeți ca este situația mea si va rog sa îmi Spune-ți dacă este necesară încă o colonoscopie dacă in urma numai cu 3 luni am făcut una si totul a fost in regula. Dacă pot sa exclud cancerul sau alte boli periculoase, din prisma faptului ca acum 3 luni am făcut o colonoscopie si totul a fost in regula, nu mi sa găsit nimic. Mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! Scaunele rosii cu sange pot fi cauzate de mai multe afectiuni diferite. Ca urmare a unei hemoragii in jumatatea inferioara a aparatului digestiv. In unele cazuri, formarea unor polipi de natura maligna sau benigna in colon poate produce hemoragie gastrointestinala. Boli inflamatorii ale colonului precum diverticuloza, colita ulcerativa si boala Crohn pot produce scaune de culoare rosu-aprins sau maronii. O alta cauza frecventa a scaunului cu sange o constituie hemoroizii. Acestia sunt vase de sange umflate in zona rectala sau anala. Fortarea de a elimina scaunul poate produce sangerarea. De asemenea, orice blocaj in aparatul digestiv poate cauza scaune negre sau cu sange. Vă recomand sa consultati un medic gastroenterolog in vederea investigatiilor. Mai multe detalii aflati de AIC -- https://doc.ro/sanatate/scaunele-cu-sange-sau-de-culoare-foarte-inchisa. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.