Sănătatea pielii și a părului după naștere!

Bună ziua!Numele meu este Elena,am 27 de ani și am născut de două ori prin cezariană!După prima naștere am fost foarte bine din toate punctele de vedere,dar având în vedere că a doua sarcină a fost una cu gemeni, burtica a crescut destul de mult,am adunat multe kg,pielea s-a întins foarte mult pe burtică și nu numai!La 4 luni după naștere am început să fac sport,să am grijă la alimentație și am început să am rezultate bune.Problema cea mai mare și inestetica este piele adunată și lăsată de pe burtică!Vă rog din suflet să îmi spuneți dacă pot lua suplimente cu,colagen și ce anume imi recomandați în rezolvarea acestei probleme!Vă mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Vă felicit pentru inițiativa de a slăbi sănătos, adoptând o dietă echilibrată și făcând sport. Este important să știți că o slăbire accelerată, mai exact peste 2 kg pe lună, nu este sănătoasă. Unii experți spun că poate să dureze între 6 luni și 1 an până să reveniți la greutatea de dinainte de sarcină, indiferent că alăptați sau nu. Important este să slăbiți gradual, pentru a da pielii timpul nevesar să-și refacă resursele de colagen și de elastină. Eventual, pe lângă sport și alimentația sănătoasă, puteți să vă masați zona cu pielea lăsată. Pentru asta, puteți folosi produse pe bază de colagen sau care au în compoziție vitaminele A, C, E și K. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.