Sanatatea parului

Firul de par este foarte subtire, casant si lipsit de vitalitate. Nu folosesc nimic din ce ar putea sa-l raneasca (vopsea, placa, etc). Eu consider ca este totusi o problema endocrinologica, desi mi-am facut analizele si totul a iesit bine. Nu inteleg ce cauzeaza asta.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua! Nu mentionati daca aceasta este o problema care a aparut la un moment dat in decursul vietii sau aceasta este structura parului dumneavoastra. Intrucat exista persoane care genetic, constitutional, au un par cu fire mai subtiri si care se rup usor. De asemenea, la varste mai inaintate, firul de par isi schimba textura si poate deveni mai subtire si fragil.

Afectiunile care duc la afectarile firului de par pe care le descrieti pot fi multiple. Intr-adevar, unele dezechilibre endocrinologice, in special in afectarile tiroidiene, dar nu numai, pot cauza ca firul de par sa devina subtire, sa se rupa repede. De asemenea, aceste manifestari pot aparea in cursul anemiilor sau in urma unor diete necorespunzatoare, cu scadere brusca in greutate. Afectari ale firului de par se pot produce mai devreme sau mai tarziu in cursul multor afectiuni, cum ar fi diabet zaharat, anorexie, dermatita seboreica, psoriazis, dermatita atopica, boli autoimune, etc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.