Sac gestational gol

Buna ziua, Am avut ultima menstruatie pe 24 august, iar pe 08.10.2020 (6 saptamani si 3 zile de sarcina) am efectuat o ecografie transvaginala. Rezultatele au fost urmatoarele: Uter in RVF cu axul longitudilan 6,68 cm, diametru anteroposterior 4,18 cm, diametru transversal 2,96 cm. Miometru cu ecogenitate, omogen. Endometrul ingrosat, sac gestational de 16,6 mm, fara vezicula ombilicala, semn decidual prezent. Col uterin: 3,73 cm Va rog sa imi spuneti daca este normal ca in 6 saptamani si 3 zile de sarcina, avand in vedere si marimea sacului gestational (16,6 cm) sa nu fie vizibil embrionul. Acest lucru inseamna ca sarciana nu este viabila? Mai exista vreo sansa ca la repetarea unei ecografii, peste o saptamana, sa apara si un embrion? Mentionez ca sunt sigura pe data ultimei menstruatii, iar ciclul menstrual este regulat, 28 zile. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Recomandarea noastră este să repetați ecografia, la medicul care vă monitorizează. Doar acesta vă poate lamuri, cunoscând situația clinică și paraclinică. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.