Ruperea membranei la 16 săptămâni de sarcina

Bună ziua,deși m-am obișnuit cu ideea ca nu o sa am vreodată un răspuns pentru problema mea încă nu ma dau batuta și mai încerc odată. Ma numesc Monica,am 29 de ani și încerc sa aduc pe lume un copil. Acum 2 ani am avut o sarcina oprita din evoluție la 2 luni apoi o sarcina normala pana la 16 săptămâni când mi s-a rupt o membrana (spitalizare de aproximativ 2 săptămâni dar nu am putut face nimic decât inducerea nașterii). Ideea e ca nimeni nu poate sa știe de ce, toate analizele sunt ok chiar și cele de genetica inclusiv sperograma soțului. De la proteina c reactiva,chlamydia din sânge și tampon,tampoane vaginale,antitrombina 3 (r2,l1,a1),factor anticoagulant lupin,proteina s,ac.cardiolipinici igm și igg,proteina c,chlamydia trachomatis sânge și tampon vaginale,prolactina,tsh,free t4,testosteron,anticorpi antitpo,complex secreție vaginale și papa Nicolau. Toate rezultatele acestor analize sunt în normale inclusiv și examenul de urina făcut și în cele 16 săptămâni de sarcina și după. Nici o infecție și nici dureri când s-a rupt membrana. Singurul lucru pe care îl observam în perioada sarcinii era ca ma umflasem foarte tare și mi se uscase foarte rău parul și ușoare dureri în parte stanga jos asemănătoare cu o întundere de mușchi care se manifesta când ma ridicam de pe canapea sau scaun.Dacă îmi puteți oferi un raspun/părere sau sugera măcar alte analize.Menționez ca eu locuiesc în Italia deoarece am ales sa fac facultatea aici și toate evenimentele acestea s-au întâmplat în Italia.Va mulțumesc anticipat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Se accepta 3 avorturi spontane fara cauza evidenta. Daca se mai repeta, sa solicitati cariotip din produsul de conceptie, care arata ca embrionul are defecte sau nu. Peste 70% din avorturile spontane sunt de cauza genetica, desi dvs sunteti sanatosi .


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.