rugaminte ref second opinion

In atentia domnului profesor dr. primar Dragos Cuzino. Respectuos rog opinia/sfatul dvs. privind modul de rezolvare a urmatoarei situatii: In 2014 am suferit un AVC si am fost internat de urgenta la spitalul Elias. La iesirea din spital diagnosticul mentionat a fost: Diagnostic externare: AVC ischemic acut aterotrombotic in teritoriul sylvian drept Diagnostic secundar: Hemipareza stanga ataxica Ateromatoza carotidiana bilaterala nesemnificativa hemodinamic Dislipidemie mixta DZ tip 2 controlat medicamentos Hernii lombare multiple L4-L5, L5-S1 Boala de vase mici cerebrala Rinosinuzita cronica. Ulterior s-a mai adaugat si diplopie binoculara. Pentru evaluarea situatiei actuale acum as dori sa fac, contra cost, cateva investigatii RMN complete care sa ma ajute la o evaluare detaliata a starii mele de sanatate. Din lista de servicii medic inclusa in site-ul Medlife ,eu ca profan ce sunt, am presupus ca urmatoarele investigatii ar fi recomandate pentru un tratament eficient in continuare: -37RM cerebral+ sinusuri nativ -73RM secventa nervi cranieni - segment coloana lombara nativ Nota-recomandarea medicului de familie include numai mentiunea “cerebral” care cred eu este insuficienta. Rugamintea mea la dvs. este sa precizati ce pachete de investigatii RMN imi recomandati sa fac si eventual locatia (Medlife sau Spitalul Militar) care o considerati potrivita. Multumesc in avans pentru amabilitate si raspuns. Cu stima. Vaduva Radu,pensionar, 0751107945.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Va multumesc pentru intrebare si incredere, trebuie in primul rand sa stiti ca protocolul de investigatie imagistica de tip RMN este aceeasi in orice clinica, de stat sau particulara, deci nu este necesar sa va fac o recomandare neaparat la clinicile mentionate de dvs. Puteti merge la orice clinica pentru RMN, cu trimitere de la medicul de familie veti beneficia gratuit de investigatie. Ceea ce este important din punctul meu de vedere este sa va adresati unui medic specialist neurolog, eventual cel de la Elias care v-a preluat si tratat in cazul AVC ului suferit, care in urma consultului clinic sa discearna intre semnele cerebrale centrale si cele ale sistemului nervos periferic (compresia radacinilor ) si in acest ses sa solicite imagisticianului anumite pachete de investigatii. Interventia si coordonarea investigatiilor de catre medicul specialist neurolog sunt importante si in ideea in care, acesta,  in urma consultarii dosarului imagistic va stabili cea mai buna conduita terapeutica pentru dumneavoastra.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.