Rosacee sau altă problemă?

Bună ziua. De mai bine de un an mă confrunt cu probleme ale tenului.Sunt zile în care nu am nimic și zile când piele îmi e aspra, se decurmeaza, apar mici bubițe roșii la nivelul obrajilor .Locuiesc în Germania unde soarele nu este așa de puternic.Am observat când este un pic mai răcoros și sunt afară , încheieturile mâinilor mi se înroșesc și apare mâncărime. Pentru ten am încercat la sfatul medicului produsele Avenue, care nu mă ajuta. Sunt zile în care și când folosesc apa sa îmi spăl fata , tenul meu parcă nu suporta. Mă puteți ajuta?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Din păcate este foarte greu să vă fac o recomandare fără un diagnostic clar. Iar un diagnostic se poate pune doar văzând “pe viu” leziunile despre care vorbiţi, întrucât ele s-ar putea încadra într-un spectru mai variat de afecţiuni, fiecare cu propriul tratament. Ce este clar este faptul că aveţi un ten sensibil şi în această situaţie trebuie să folosiţi numai produse din game destinate îngrijirii tenului sensibil (atât produse de curăţare a feţei, cât şi pentru hidratarea adecvată a pielii). Unele persoane cu ten sensibil sunt într-adevăr intolerante la apa de la robinet, din cauză că această apă coţine factori iritativi legaţi de pH-ul apei, substanţele folosite în procesul de tratare pentru a o face potabilă, contactul cu conductele prin care trece. Produsele pentru curăţarea/demachierea feţei sunt concepute special pentru a nu mai fi nevoie să folosim apa pentru a spăla faţa. Puteţi încerca pentru demachiere/curăţare o soluţie micelară (soluţia are o consistenţă apoasă, astfel că nu mai este nevoie să utilizaţi apa de la robinet). Dacă după curăţarea feţei cu soluţia micelară simţiţi în continuare nevoia de a pune apă pe faţă, nu aplicaţi apa de la robinet, ci pulverizaţi apă termală. Nu aplicaţi pe pielea feţei produse care o pot usca şi deshidrata în plus, şi anume soluţii alcoolice, geluri, săpunuri ce îndepărtează agresiv filmul lipidic protector. Ar fi ideal să consultaţi un dermatolog atunci când apar leziunile, pentru a fi văzute de specialist în perioada lor activă, acesta putându-vă astfel recomanda terapia ideală. Vă urez sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.