RMN coloana cervicală

În urma unui RMN de coloană cervicală am primit următorul rezultat: chist arahnoidian radicular C7 stâng de 5,5mm în gaura de conjugare C6-C7, mic hemangiom vertrebral C6 -5,7mm în porțiunea anterioară a corpului vertrebal C6. Explicați-mi și mie vă rog ce înseamnă, așa pe înțelesul unui om simplu, acestea sunt periculoase, sunt mari sau mici, vor crea probleme serioase în viitor? Mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

 

Măduva spinării este învelită de trei membrane de protecţie. De la exterior către interior acestea sunt: dura mater (cu o structură fibroasă, rezistentă), arahnoida (desparțită de cea mai internă membrană, pia mater, prin spațiul subarahnoidian, în care se afla lichidul cefalorahidian) și pia mater. Chist arahnoidian înseamnă o formațiune cu punct de plecare membrana arahnoidiană, în cazul dvs acest chist se află la nivelul radacinii nervoase cervicale C7 în locul prin care această radacină nervoasă iese printre vertebra cervicală C6 și vertebra cervicală C7, pe partea stangă.

Prezența acestui chist poate să determine compresie pe radacina nervoasă care clinic înseamnă durere și tulburari de sensibilitate, furnicături la nivelul feței posterioare a brațului și antebrațului. Acest chist arahnoidian trebuie urmărit prin evaluare periodică RMN (se urmăreste cresterea în dimensiune, compresia radacinii nervoase, etc) și din punct de vedere clinic (semne și simptome pe care le aveți la nivelul membrului superior stang).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.