Rezultat RMN

Buna ziua, Am facut un RMN si concluzia a fost ca am moderata hiperplazie a tesutului limfoid orofaringian, modificari de sinuzita maxilara dreapta + microadenom antehipofizar pe lobul drept. Nu inteleg la ce se refera acea hiperplazie. Daca ma puteti lamuri as fi recunoscatoare. O zi buna, Cristina.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

De obicei copiii si adultii tineri prezinta tesutul limfatic cu volum mare in regiunea orofaringiana ( tesut reprezentat de exemplu de cunoscutele amigdale palatine sau linguale).

Hiperplazia in regiunea orofaringiana poate aparea ca un raspuns la o  infectie a cailor aeriene superioare si poate persista in aceasta forma din cauze diferite. Daca dumnevoastra considerati ca exista o simptomatologie corespunzatoare puteti consulta si specialistul O.R.L.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.