Remediu pentru negi si maladia Reclihausen

Buna ziua, sunt un baiat din orasul Vulcan judetul Hunedoara (valea jiului) si am si eu o intrebare. In jurul varste de 12 ani mi-au aparut niste pete pe tot corpul, medicii spunandu-mi ca ar fi o boala rara anume: maladia Reclihausen din care ar proveni si negii. Stiti cumva daca exista vrun remediu? Am atasat si o fotografie sa vedeti despre ce este vorba. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Intr-adevar, imaginea trimisa este foarte sugestiva pentru afectarea cutanata din neurofibromatoza de tip 1, care mai este cunoscuta ca boala Recklinghausen. Aceasta este o afectiune determinata de o mutatie genetica, astfel ca nu exista tratament curativ. 

Legat de modificarile cutanate, acestea trebuie consultate anual de medicul dermatolog. Formatiunile tumorale de pe piele poarta numele de neurofibroame. Ele in general nu sunt perioculoase, dar se pot scoate in cazurile in care cresc foarte mult si devin suparatoare. De asemenea, cu timpul se mai pot inmulti si petele hiperpigmentare si pistruii.

Mai mult decat afectarea cutanata, pacientii cu neurofibromatoza pot avea afectari neurologice, oculare, cardiace, articulare. pentru fiecare dintre acestea ar trebui sa intrati in evidenta unui medic specialist: neurolog, oftalmolog, cardiolog, reumatolog, care vor investiga prezenta unor eventuale modificari la nivelul organelor respective, iar daca acestea exista,le vor evalua pe parcursul anilor, pentru a preveni unele complicatii care pot aparea.

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.