Regim sanatos pentru vegetarieni

Buna ziua! As dori sa abordez un stil de viata mai sanatos si as avea nevoie de niste sfaturi bune si mi le doresc sa le primesc din partea dumneavoastra. Imi doresc sa devin vegetarian, sa elimin carnea din alimentatia mea. Am un loc de munca care nu prea imi permite sa mananc atunci cand trebuie plus ca merg la sala in fiecare zi, vreo 3 ore jumatate pe zi. As dori sa ma ajutati cu un regim alimentar din care sa-mi pot lua si proteinele necesare pt efortul pe care il depun la sala de sport. Nu vreau o anumita dieta vreau doar sa mananc sanatos si sa am si energie. Daca ati putea sa ma ajutati cu anumite informatii, de exemplu ce-as putea mancat intr-o zi, ce alimente vegetariene. Nu as vrea sa elimin lactatele.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Lactatele sunt o sursa buna de proteine, la fel si ciupercile, leguminoasele (fasolea boabe, mazarea, nautul, lintea, soia boabe) pe care vi le recomand asezonate cu legume proaspete din plin, la masa de pranz si de seara pentru energie si mentinerea efortului fizic atat de intens pe care il depuneti. Puteti de asemenea sa apelati la nuci, seminte, fructe oleaginoase de genul avocado, dar si la pudre concentrate de canepa si de in, pentru un surplus de proteine vegetale de calitate in dieta. Fructele proaspete si uscate sunt de asemenea foarte bune pentru a elibera energia necesara contractiei musculare inainte de sala. Nu uitati de echilibrarea meselor, aveti nevoie de minim 3 mese pe zi si 2 gustari intermediare, hidratare corespunzatoare (minim 25 ml/kgc, cu suplimentare de minim 1,5 litri in zilele cu sala). Puteti apela din cand in cand la multivitamine pentru un boost de energie si la minerale care sa inlocuiasca pierderile prin transpiratie la sala. Spor in toate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.