Regim pentru cei care au gastrita

Buna ziua, am o rugaminte dna dr. Oana Cuzino. Am fost mai plinuta si am tinut dieta Rina, am slabit cu ea vreo 30 kg, dar am descoperit acum o gastrita si ficat gras si nu mai pot manca orice din fructe, legume. Ce dieta imi recomandati sa tin pentru a mai da 10-15 kg jos, ca sa pot manca, avand in vedere gastrita mea. Dimineata mananc fulgi de ovaz cu iaurt. E bine? Am citit pareri pro si contra despre asta. Ca idee mi-a placut enorm Rina, ca stiam exact ce am de mancat, dimineata, la pranz, la cina si in fiecare zi pregateam in functie de ce aveam voie. Va rog sa imi recomandati un regim benefic pentru mine, in functie de efectiunile enumerate. Va multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Puteti relua fara probleme dieta Rina atat timp cât evitati alimentele ce va dau discomfort gastric - adica fructele si legumele crude, fibroase, boabele, sucurile de fructe, bauturile acidulate, ciocolata si cacaoa, prajelile, condimentele de orice fel, alimentele procesate si afumate si alimentele foarte firebinti sau foarte reci. Pe langa dieta aveti in vedere sa faceti si un pic de miscare pentru a creste sansele de reusita ale dietei. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.