Regim alimentar pentru psoriazis?

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul psoriazisului, este nevoie de un anume regim alimentar. Multumesc. Cu stimă, Ana Liana Sabău.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Psoriazisul are legatura cu orice aliment excitant, condimentat sau procesat in exces, asadar recomandarea mea este sa eliminati din alimentatie conservele de orice tip, carnea procesata de orice fel, prajelile, sosurile din comert, fainoasele si tot ce inseamna produsele de patiserie si cofetarie, mancare fast food. De asemenea este important sa evitati condimentele puternice, cicolata, cacaoa, zaharul, cafeaua, alcoolul, cola si orice tip de aliment care le contin pe toate acestea. De asemenea este important sa aveti grija de nicelul dvs de stress, de modul in care va odihniti si de cel in care faceti miscare. Pe langa alimentatie, managementul stressului este un element foarte important in controlul acestei afectiuni.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.