Regim alimentar

Buna ziua, Sunt o tanara de 24 de ani. Am un regim alimentar diversificat si sanatos. Am grija in permanenta de alimentatia mea. Cum trebuie sa ma alimentez in cazul anemiei/ deficientei de fier din corp? Pe langa suplimentele de fier cum trebuie sa imi organizez regimul alimentar? Pe langa fier, recomandati vitamina B12 si acid folic? Multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Inainte de a va trata cu suplimente de fier, acid folic si vitamina B12 ar trebui sa gasiti cauza deficitului de fier, caci o alimentatie echilibrata si sanatoasa ar trebui sa fie suficienta pentru a va pastra rezervele de fier din organism la nivele optime. Verificati ginecologic sau gastroenterologic inainte de a va baza tratamentul doar pe suplimente si alimente, gasiti cauza si tratati-o corespunzator. Multă sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.