Recomandare dieta pentru mai multe probleme de sanatate

Buna ziua

Am facut mai multe controale la cardiologie, medicina interna, oftamologie si gastroenterologie si mi-au fost gasite mai multe probleme: tensiune arteriala, angiopatie HTA stadiul 1 (am facut control la oftalmologie), steatoza hepatica grad 3, boala de reflux gastroesofagian, esofag barret. Mai am si hernie de disc cervicala si lombara. La medicina interna mi s-a recomandat sa tin regim, fara grasimi (nu prea mananc grasime animala gen sunca, prajit mai putin) fara alcool (beau putin alcool, maxim 3-4 beri de 0,5 l si aprox 1l de vin in special de casa pe saptamana), sa beau ceaiuri: matase de porumb, coada calulului (nu stiu daca este bun deoarece am probleme cu tensiunea arteriala), medicamente naturiste silimarina de 1000 si anghinare. Va rog sa-mi spuneti daca am voie sa consum lapte si produse lactate, unt si daca se poate, sa-mi trimiteti si o lista cu ce alimente am voie sa consum. Daca am voie sau nu sa consum sucuri neacidulate din comert, dulciuri (prajituri, ciocolata, etc). Va rog sa-mi mai spuneti ce ceaiuri este bine sa consum.. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Toate problemele dvs de sanatate se datoreaza in mare parte kilogramelor in plus, asta insemnand ca este imperios necesar sa incepeti o dieta de slabire. Este nevoie sa eliminati complet alcoolul, prajelile, carnea grasa de orice fel, rantasurile si grasimile, sucurile de orice fel din comert si dulciurile. Puteti consuma fara grija lactate degresate si branzeturi moi nesarate, carne slaba, frcute si legume proaspete. Cat despre ceaiuri, ele sunt adjuvante, puteti consuma orice fel de ceai va place, pana la 4 cani pe zi, cu conditia sa fie neindulcit. Si bineinteles sa va ordonati mesele, sa nu mancati dupa ora 19 si sa faceti si un pic de miscare.

Spor in toate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.