Ragușeală după o operație de tiroidă

Bună ziua, Tatăl meu a avut o operație de tiroidă în Ianuarie, în urma căreia tiroida a fost scoasă total. Au fost găsiti 2 noduli de tip cancerigen și în mai urmează primul tratament cu iod radioactiv. Prima zi după operația a putut vorbi normal dar a vorbit un pic cam mult la telefon și acum are o voce foarte răgusită și îi este și un pic cam greu să vorbească. Care ar putea fi problema? Și cum am putea aduce vocea la normal? Mulțumesc! O zi bună vă doresc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Procedura terapeutică este absolut corectă. Din câte înțeleg a fost o boală localizată care necesită pe lângă intervenție tratament adjuvant cu Iod radioactiv. Răgușeala câteodată este inerentă, nu se datorează iodului radioactiv, de regulă este consecința operației sau a unor probleme intercurente ORL. Ca urrmare dacă răgușeala persistă este nevoie și de un consult ORL. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.