Radiografie dentara si perioada de preconceptie

Buna,am facut o radiografie dentara panoramica, As dori sa stiu daca trebuie sa astept un anumit interval de timp pentru o sarcina? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Radiografia nu este recomandata in special femeilor care sunt insarcinate. Daca sarcina nu este inca instalata, radiatiile nu prezinta un pericol pentru mama sau copil, mai ales ca in timpul radiografiei dentare sistemul reproducator (zona abdominala inferioara) nu a fost expus radiatiilor. Asadar, puteti incerca sa ramaneti insarcinata, la indrumarile medicului ginecolog.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.