Purtator sanatos virus b

Buna ziua, As dori sa intreb cum este recomandat sa nasc daca sunt purtator "sanatos" de virus B? Este mai sigura cezariana? Va mulțumesc anticipat! Cu respect

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Modalitatea de nastere nu este relevanta, puteti naste fie natural, fie prin cezariana. Aceasta deoarece transmiterea visurului se face transplacentar pe toata perioada sarcinii. Cel mai important este ca nou nascutului sa i se administreze imunoglobulina in primele 12 ore de la nastere si in plus sa fie vaccinat (3 doze : in primele 12 ore de la nastere, la 1 luna si la 6 luni), pentru a reduce riscul sau de a dezvolta o hepatita cronica tip B. Asigurati-va ca la nastere clinica unde veti naste are aceste produse disponibile in primele 12 ore – nu exista o a doua sansa daca se depasesc aceste 12 ore.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.