Puncte negre

Bună ziua. Am 18 ani și punctele negre din jurul zonei T au devenit o problemă pentru mine. Am încercat tot felul de 'trucuri' să scap de ele,cum ar fi: spălarea cu mălai,loțiune tonică cu acid salicilic,măști cu argilă și miere,măști deja preparate din comerț cu argilă. Și niciun rezultat. Ce aș putea face în cazul acesta? Pe lângă aceste puncte negre deseori îmi apăr coșuri pe frunte că niște bubițe mici. Nici nu le pot eliminia,nici nu le pot ascunde. Ce pot să fac? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

 

Bună ziua! Aceste probleme continuă să apară întrucât, din ceea ce menţionaţi, nu aţi efectuat până acum un tratament medicamentat corect condus. Pentru îndepărtarea punctelor negre, care intră în categoria leziunilor acneice, puteţi efectua gomaje de două ori pe saptămână, puteţi utiliza zilnic un gel care să conţină isotretinoin sau benzoil peroxid, medicul dermatolog poate efectua o extracţie a acestora, pe perioadele sezonului rece se pot efectua peelinguri chimice, etc. Sfatul meu ar fi să efectuaţi un consult la medicul dermatolog, care va evalua tipul şi extinderea leziunilor, pentru a vă prescrie tratamentul care se potriveşte cel mai bine pentru pielea dumneavoastră şi stadiul leziunilor. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.