Puncte negre

Bună ziua! Am o problemă de ceva timp, iar aceea constă în faptul că am exces de sebum și puncte negre pe nas de care se pare că nu prea mai scap. Îmi puteți recomanda, vă rog, în afară de ritualul de spălat pe față, o cremă/alifie care să reducă toată neplăcerea și într-un final să o elimine? Mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

 

Bună ziua! Pentru punctele negre, puteţi încerca să faceţi acasă gomaje, utilizând creme sau geluri pentru exfoliere de două ori pe săptămână sau să efectuaţi câteva şedinţe de microdermabraziune la un cabinet de dermatologie. Legat de excesul de sebum, igiena feţei trebuie făcută utilizând fie geluri pentru faţă din game antiacneice sau soluţii micelare din game antiacneice, urmate de aplicarea de două ori pe zi a unei creme cu efect de scădere a secreţiei de sebum. Dacă este nevoie de mai mult decât atât, consultaţi un medic dermatolog care va evalua cu exactitate tenul dumneavoastră şi leziunile, iar în funcţie de rezultatele consultului, vă va recomanda un tratament mai individualizat, adaptat nevoilor dumneavoastră. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.