Psoriazis, tratament in sarcina

Buna ziua! Am 31 de ani si sunt insarcinata in 7 saptamani. Sufar de psoriazis de la varsta de 7 ani, in ultimii 10 ani am avut o forma mai usoara a bolii, o bubita pe ici colea, mai agravata pe timpul anotimpurilor reci. Inainte sa raman insarcinata foloseam unguent Dermovate si Dermovate solutie pt scalp. Va rog sa imi recomandati un tratament pt a-l putea folosi pe timpul sarcinii. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Puteti folosi cremele emoliente hidratante fara riscuri.
In cazul unei exacerbari, se pot folosi doar la recomandarea medicului, cremele cu corticosteroizi in cantitati mici pe zone foarte limitate. Acestia pot creste riscul aparitiei vergeturilor, asa ca nu ar trebui sa se aplice pe anumite parti ale corpului, cum ar fi sanii, abdomenul si soldurile.
De asemenea, exfoliantii cum ar fi ureea si acidul salicilic: pot fi folosite, daca aplicarea este limitata la mici zone ale pielii.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.