Psoriazis

Buna ziua! Am 30 de ani si am fost diagnosticat cu psoriazis palmo-plantar. Am aceasta boala de 9 ani; pe parcursul acestor ani am incercat diverse tratamente dar boala reapare la fiecare 2 saptamani. Intre timp am suferit si operatii la ambele picioare (proteze). Am, de asemenea, o mare problema cu unghiile, as dori sa le indepartez dar nu stiu unde sa ma duc pentru asa ceva. As dori sa vorbesc la telefon cu un doctor pentru un sfat, va rog, sunt disperat. Intreaga viata personala imi este afectata de aceasta boala. Eu si sotia ne dorim foarte mult si un copil dar ne este frica ca aceasta boala se va transmite si copilului. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua , va rog regasiti alaturat un articol care va va ajuta sa va intelegeti mai bine afectiunea si sa puteti evita crizele. De asmeenea, exista anumite principii alimentare care va ajuta, le gasiti aici , in raspunsul #expertuluiDoc . Intr-adevatr, exista posibilitatea de 50% in principiu ca afectiunea sa se transmita si urmasilor, pentru acest lucru trebuie sa luati legatura cu un medic genetician, de la un centru de genetica medicala, sa cereti o consultatie si sa faceti o profilare a ambilor parinti din acest punct de vedere. In alta ordine de idei, pentru decizia de "indepartare a unghiilor" trebuie sa vorbiti cu un dermatolog care faceti si interventii chirurgicale, insa, poate ca nu este cazul, daca suferiti de onicomicoza, aceasta se trateaza si cu laser , cititi in acest articol, va rog, sau reveniti cu detalii daca este vorba despre altceva. sanatate multa !!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.