Pseudomyxoma peritonei

Buna ziua! Sotul meu a fost operat de pseudomyxoma peritonei si spalaturi hipec, acum 7 luni, cu rezectie totala de colon, anus contra naturii, scos splina, colecist, bucata pancreas. De atunci are o scurgere prin dren din abdomen si o infectie cu E coli care nu mai trece iar scaunul este doar apa si se deshidrateaza foarte repede. Ce credeti dumneavoastra ca ar trebui sa faca cu scaunul si cu acea infectie, ne puteti da un sfat? Va multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Pseudomixoma peritonei este o afectiune oncologica rara dar redutabila iar abordarea terapeutica a fost standard cu operatie citoreductiva maximala si chimioterapie hipertermica intraperitoneala. Nu am detalii despre lichidul care inca vine pe dren, presupun ca a fost dat la analiza bacterologica si citologica. De asemenea, nu imi e foarte clar care e localizarea infectiei cu E Coli, urinara sau digestiva. Daca nu e o infectie digestiva dovedita care sa necesite antibioterapie atunci explicatia scaunelor multiple este insasi procedura Hipec. Probabil ca s-au incercat si Imodium si Ercefuryl si Smecta si Furazolidon si probabil si Normix sau Ciprofloxacina. Daca scaunele sunt multiple si secretia din abdomen prezenta si abundenta trebuie desigur perfuzare pentru reechilibrare si hidratare orala semnificativa eventual saruri de rehidratare orala.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.