Prurit generalizat corp

Bună seara, ma puteți ajuta cu un răspuns? Va rog. De aproximativ 5 luni, am un prurit generalizat pe tot corpul, care nu dispare, nu este zi în care nu am mâncărime. Am fost la foarte mulți medici, alergolog, dermatolog, gastroenterolog, endocrinolog, boli infecțioase, pentru diabet.. Etc.. Am făcut foarte multe analize care sunt ok, am luat fel și fel de pastile pe care mi le-au recomandat, dar fără nici un rezultat încă. Menționez ca nu beau și nici nu fumez,si nici în trecut. Aveți o părere legat de aceasta? Va mulțumesc pentru răspuns. Seară frumoasă!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Îmi pare rău de situația dumneavoastră. Din păcate, mâncărimile pielii pot ascunde și afecțiuni mai severe, cum ar fi bolile hepatice, anemia, dereglările tiroidei, diabetul, scleroza multiplă, Zona Zoster. De aceea, recomandarea mea este să mergeți cu toate analizele efectuate la un medic internist, pentru investigații suplimentare și un tratament eficient. Mai multe despre mâncărimile pielii, puteți citi aici: https://doc.ro/totul-despre-alergii-cauze-simptome-tratament/mancarimile-pielii-cauze-si-tratament. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.