Prurit: alergie sau alta problema?

Pe scurt : in anul 2010 am trecut printr-o intervenție chirurgicala numita ablație tridimensionala în urma căruia am primit ca tratament Concor 5 mg pe zi și Propafenona 600 mg la nevoie. După 3 luni am observat înroșirea pielii in zona ficatului și a splinei. Am luat legătura cu mai mulți medici dermatologi însă nimeni nu a putut să-mi pună vreun diagnostic. M-au îndreptat spre alergologie unde am primit ca tratament Levocetirizina una tabletă pe zi.M-am internat la Spitalul de alergologie Clinica 3 Cluj-Napoca,am făcut și o biopsie cu diagnostic fără rezultat.Roseala s-a extins pe aproape tot corpul, este acum de culoarea mov spre negru.Simt arsură pe toată zona afectata , mâncărimi (prurit) intens care nu mă lasă să dorm nopțile. Sunt epuizat , obosit cu inima rău afectat din cauza lipsei odihnei . Văzând neputința medicilor am observat următoarele pe pielea mea:- în primul rând medicamentele pentru inimă cum ar fi betablocantele care pot cauzi înroșirea pielii le-am eliminat de un an. Folosesc doar medicamente homeopatice . 2. În stare de repaus la pat roseala de pe membrele superioare dispar însă se estompează pe restul corpului. 3.Se invineteste pielea dacă consum vitamine ca C ,B1, B6, B12 minerale,talpa găștii, aspacardin ,levocetirizina ,diazepam ,alprazolam , orice tip de antibiotic , (fie și naturale) săpunul de orice tip,fructe ca lãmâia,prunele ,struguri etc. orice tip de somnifer fie extrase din plante ,Lipantil Fortificat, Lagosa , sau Silimarina ,spirulina și multe altele. 4..De la alimente nu am observat disfuncționalități ale pielii. 5. Niciun medic nu mai vrea să mă consulte de frică. Sunt disperat , abandonat și fără motivație.. Aștept un ajutor !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Din descrierea pe care o efectuati problema dumneavoastra de piele pare complexa si este posibil sa trebuiasca sa faceti mai multe investigatii, eventual chiar o noua biopsie pentru a elucida diagnosticul. Sfatul meu este sa efectuati un consult  la un medic dermatolog cu experienta din orasul dumneavoastra, intrucat sunt multe diagnostice diferentiale care trebuie luate in considerare in evaluarea situatiei dumneavoastra. Daca se mentine mancarimea de piele, puteti continua cu tratamentul antihistaminic recomandat de la alergologie pana veti ajunge pentru consult la medicul dermatolog.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.