Prozac interactioneaza cu Taxol

Prietena mea e in tratament cu Taxol saptamanal si Carboplatin la 3 saptamani pentru cancer de san triplu negativ. Inainte cu 5 zile de sedinta 6 de Taxol, prietena mea incepe tratament cu prozac. La analizele facute in ziua sedintei nr 6 de Taxol transaminazele sunt crescute f mult (210) si sedinta de Taxol se anuleaza. Cu o saptamana in urma analizele erau normale. Ar putea Prozac sa creasca toxicitatea Taxol si sa afecteze analizele de ficat? Ar putea lua in continuare Prozac ( prescris de medic psihiatru pentru depresie)?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Bună ziua! Prietena dvs. ar trebui să discute cu psihiatrul prescriptor alternativa terapeutică, fie de întrerupere a tratamentului, fie de schimbare a acestuia, mai ales că atât Taxan cât și Carboplatin sunt hepatotoxice. Vă dorim multă sănătate! 


 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.