Prostata bacterie

Buna ziua,am o bacterie localizata in prostata si de 1 an jumatate ma lupt cu ea,este rezistenta la antibiotic,curios este faptul ca la noile analize mi a iesit alta bacterie,in prima faza a fost enterococcus spp acum e pseudomonas aeruginosa,am luat antibiotic fara succes si am facut si un vaccin "Strovac"din Germania fara rezultat,va rog din suflet sa mi spuneti cum scap de asa ceva,am fost la diferiti urologi si mi au spus sa iau antibiotic

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Infecțiile cu Pseudomonas sunt tratate cu antibiotice, însă multe dintre cazuri devin tot mai dificil de tratat, deoarece aceste bacterii au dezvoltat o capacitate de adaptare și au devenit rezistente la antibiotice. Pseudomonas aeruginosa poate dezvolta adesea rezistență la mai multe tipuri de antibiotice, iar această rezistență se poate dezvolta uneori chiar în timpul tratamentului.

Este important ca medicul curant să aleagă un antibiotic eficient. În acest scop, el poate trimite mai întâi spre testare la un laborator un specimen de la pacient, pentru a fi mai sigur. Laboratorul va testa specimenul pentru a stabili care antibiotic va funcționa cel mai bine în cazul respectiv.

Tratamentul infecției cu bacilul piocianic poate implica unul sau mai multe dintre următoarele tipuri de antibiotice. Mai multe puteti afla de aici -- https://doc.ro/sanatate/infectia-cu-pseudomonas-aeruginosa-bacilul-piocianic-cum-se-manifesta-si-ce-tratament-este-eficient. Sanatate multa! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.