Probleme scaun copil după alăptat

Bună ziua, Fetița mea alăptată exclusiv a avut o perioadă în care scaunul era cu mucus. Am renunțat la consumul de lactate și alune/nuci și mucusul a dispărut. Întrebarea mea ar fi: alergia la proteina din lapte apare la naștere sau poate apărea și mai târziu? Întreb asta, deoarece la început (prima lună) a primit și lapte praf, însă nu a avut nici un fel de manifestare. Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Este greu de spus cu certitudine din ce cauză a apărut acel scaun cu mucus. Intoleranţa la proteina din lapte de vacă la sugari are deobicei manifestări mult mai zgomotoase decât doar prezenţa de mucus în scaun. Va recomand să urmăriţi aspectul scaunului în timp şi dacă mai apar nereguli, vă rog să vă adresaţi medicului pediatru.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.