Probleme respiratorii si tuse

Am un băiat de 22 de ani. Avem o problemă veche(10-15 ani) și anume o tuse seaca care nu ne da pace, nas care curge mai tot timpul și nu suporta nimic în jurul gâtului, tusea devenind câteodată atât de puternică, provocându-i voma. Am fost în Constanța la nenumărați doctori: oftalmologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie. Toată lumea a încercat câte un tratament fiecare, dar fără nici un rezultat. Tusea continua în același mod, sâcâitoare, băiatul ajungând sa nu se mai suporte. El explica la fiecare doctor ca simte mucozitati care se srcurg în spatele nasului și din această cauză tușește. A fost diagnosticat de doctorul oftalmolog cu sinuzita, de alergolog cu rinita alergica, dar cu toate tratamentele nu avem nici o ameliorare. Tusea este aceeași. Specific ca aceasta tuse se manifesta pe parcursul zilei. În timpul somnului tusea nu este prezenta. Dacă ne puteți ajuta cu un sfat, o recomandare, un specialist care sa -mi facă băiatul bine vă voi rămâne veșnic recunoscătoare. Mulțumesc frumos! O zi frumoasa sa aveți!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Rinita alergică nu se vindecă. Trebuie doar evitată expunerea la alergeni și tratament cu pastile antialergice sau cu spray-uri nazale. Presupun că a făcut și o spirometrie și că a fost normală dacă ați fost și la pneumolog. Dacă nu puteți lega tusea de o perioadă a zilei sau de expunerea la un alergen cunoscut, atunci e foarte greu de găsit cauza acesteia.

Aceste simptome pe care le descrieți sunt ale unei rinorei posterioare. Rezolvarea este fie scăzând secrețiile cauzate de alergii (prin medicamente) fie îmbunătățind scurgerea acestora (intervenție chirurgicala în sfera ORL). Nu pot decât sa va recomand sa vedeți un medic ORL, iar daca tânărul fumează, ar fi de preferat să se oprească deoarece ii agravează simptomele.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.