Probleme respiratorii

Buna seara! De aproape o luna am probleme de respiratie. Am fost la urgente ( mentionez ca nu sunt in țara) si mi-au făcut analize , printre care si proteina c reactiva , toate au ieșit bune. Mi-au făcut o perfuzie cu cortizon si mi-au dat pastile ce conțin paracetamol spunând ca am doar o faringita. Câteva zile m-am simțit bine , apoi simptomele au revenit( nod in gât, gat uscat, nici saliva nu o pot înghiți normal, uneori nu pot respira profund , nici măcar când casc) . La ORL mi-au spus ca nu am nimic. Acum de teama nu mai iau nici pastile sa nu îmi rămână in gât , doar Sedatif PC , decasept si ceai de mușețel cald cu ghimbir seara sa pot dormi. Makerii tiroidieni sunt in parametri; pana anul trecut am făcut tratament pt hipertiroidie. Ce analize mi-ați recomanda ? Despre ce poate fi vorba? Va rog sa ma îndrumați pentru ca nu mai pot trai normal, nu mai dau randament nici la serviciu, având aer cu portia zi de zi. Va mulțumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Nu mi-ați menționat vârsta dvs. M-ar fi ajutat. Daca aveți sub 40 de ani, problemele de respirație pot fi cauzate și de astm. Însă astmul nu apare așa, dintr-o dată, în urma cu o lună. De obicei se aude și un șuierat în respirație atunci când vă sufocați. Oricum ar trebui sa va faceți o spirometrie (e simplă) și să consultați un pneumolog. Din ce îmi spuneți dvs. par mai mult atacuri de panică, așa că încercați să găsiți un stres extrem ce a apărut simultan cu simptomele dvs. și să vedeți daca îl puteți elimina. Totuși nu ignorați un consult pneumologic. Din păcate nu veți afla răspunsul problemelor dvs. pe internet, problemele de respirație pe care le acuzați nu sunt specifice și trebuie să vă vadă un medic care să vă adreseze întrebări ghidate, personalizate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.