Probleme machiaj cu zona T

Bună seara! Eu am ten mixt și nu găsesc o soluție ca atunci când mă machiez sebumul din zonă T să nu mai iasă la suprafață prin fond de ten, pudră. Îmi puteți da un sfat, vă rog? Menționez că am fost la dermatolog din cauza unor coșuri care rămăseseră în piele sub formă de microchisturi, unde mi-a fost făcută curățarea feței și folosesc un tratament prescris. Pot scăpa de sebumul acesta din zona T, sau e ceva normal? Vă mulțumesc ! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dana Argeșan - Make-up Artist, Expert DOC

Cu cât sufocați mai mult sebumul cu atât are tendința de a "răbufni". Cel mult puteți recurge la un primer de matifiere, dar după un anumit interval trebuie să aplucati un retuș. Dacă retușurile repetate cu ajutorul pudrei compacte vi se păr ca încărca tenul atunci recurgeți la serevetele matifiante.  

Trebuie să vă acomodați cu ideea că acest sebum va persistă până la bătrânețe, iar prin prisma excesului de sebum determină întârzierea apariției ridurilor. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.