Probleme ficat

Buna, am facut analize in ianuarie si mi-a iesit colesterol 225, tgp si tgo de asemenea marite si diagnostic steatoza hepatica. Banuiesc ca din aceasta cauza am probleme si cu fierea, am facut si ecografie la fiere, diagnostic colecist hipoton. Vreau sa mentionez ca lucrez de cativa ani la o firma in care se confectioneaza rame de ochelari, fiind un mediu toxic. Intrebarea mea este: exista posibilitatea ca toate aceste probleme de sanatate sa fie din cauza lucrului? Mentionez ca am doar 49 kg si as vrea sa stiu ce parere aveti despre uleiul de cocos avand in vedere ca am tensiunea mica. Va multumesc.

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Sincer, nu prea exista corelati intre profesia dvs si afectiunea de care suferiti, aceasta avand mai degraba un puternic determinism genetic, atat dislipidemia, cat si disfunctia de la nivelul colecistului. Aportul de ulei de cocos nu are o influenta dovedita stiitific asupra cresterii tensiunii arteriale, insa este considerat ca un aliment functional benefic, complementar unei diete si unui regim de viata sanatoase.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

sincer, ma indoiesc ca mediul toxic duce la aceste probleme, mai degraba stilul dvs de viata, alimentatia, dieta, cat sport praticati zilnic samd. in plus trebuie sa stiti ca valorile crescute ale colesterolului tin mai degraba de bagajul dvs genetic, in cadurl asa numitei dislipedemii familiale, si va recomand cu tarie sa mergeti la un medic - chiar si la medicul de familie, pentru indicatii cu privire la dieta si la medicatia hipolipemianta.  uleiul de cocos poate ajuta, insa doar in conditiile unei diete foarte sanatoase per ansamblu(salate, legume, frunze proaspete, proteine de calitate, fara prajeli, gratr etc,  grasimi vegetale in stare naturala)

https://doc.ro/colesterol/hipercolesterolemia-familiala


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.