Probleme dermatologice barbat

Am o problema destul de serioasa Soțul meu lucrează în Belgia și in decembrie când a venit acasă i-au apărut niște bube pe tot corpul . Am fost la dermatolog și i-au recomandat Medrol 16 mg o luna de zile conform recomandărilor a luat câte 2 cp în prima săptămână pana a ajuns la o jumătate. În luna martie când a venit din nou acasă a reapărut dar mult mai multe din nou am fost la dermato, iar a lua Alerit și Betaderm crema cu diagnosticul de lipchen dar în continuare îi apar din ce în ce mai multe. menționez ca nu este în tara mă puteți ajuta cu un sfat. mulțumesc mult

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Singurul sfat pe care vi-l pot da este ca soţul dumneavoastră să revină la medicul dermatolog (aici sau în Belgia) pentru a efectua o biopsie cutanată. Aceasta va stabili dacă diagnosticul este cel de lichen plan sau alte afecţiuni care se manifestă cu leziuni care pot fi asemănătoare. Există multe situaţii în care diagnosticul unei afecţiuni de piele se stabileşte cu precizie numai în urma efectuării biospiei cutanate, care în dermatologie se recomandă pentru o paletă foarte largă de afecţiuni. După rezultatul examenului histopatologic se va putea indica un tratament mai ţintit. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.