Probleme cu tenul după nastere

Probleme cu tenul (acnee) am avut dintotdeauna, agravându-se după naștere. După o serie de analize la sânge și ginecologice un doctor specializat mi a răspuns spunându-mi că e ceva genetic datorită hormonilor și nu pot decât să aștept. Tenul mei este unul uscat /mixt cu tendințe de exfoliere și uscat, utin razaliu uneori. Ce mă sfătuiti să fac pentru a află cauza și câteva soluții? Mulțumesc. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Într-adevăr, predispoziţia către dezvoltarea leziunilor de acnee este una genetică, iar disfuncţiile hormonale nu fac decât să o accentueze. Recomandarea de a aştepta se referă cel mai probabil la faptul că în timp, odată cu înaintarea în vârstă, la cele mai multe persoane predispoziţia de a dezvolta leziuni scade. Această predispoziţie este motivul pentru care acneea se manifestă pe parcursul mai multor ani şi de aceea este nevoie şi de tratamente îndelungate, întâi unele mai complexe, de atac, urmate de tratamente de întreţinere şi consolidare a efectelor obţinute. Tratamentele funcţionează chiar în prezenţa unor dezechilibre hormonale, cu menţiunea că este necesar ca ele să fie efectuate o perioadă mai lungă de timp. Pentru a vedea dacă în situaţia dumneavoastră leziunile acneice sunt întreţinute de un dezechilibru hormonal, ar fi ideal să efectuaţi un set de analize de sânge care să cuprindă dozări ca: testosteron liber, DHEAs, FSH, LH, prolactină, cât şi o ecografie ovariană. Efectuaţi un consult dermatologic care să evalueze exact tipul tenului şi starea acestuia, întrucât tratamentul trebuie adaptat nevoilor tenului, tipului şi aspectului leziunilor pentru fiecare caz în parte. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.