Probleme cu menstruatia

Buna ziua! De obicei menstruatia imi venea regulat (in Ian pe 5, in Feb pe 2) si de obicei ma tinea 4-5 zile, primele 2 zile mai mult apoi tot mai putin pana nu mai venea deloc. Din luna martie lucrurile sau schmbat, de pe 4 a inceput sa ma insemneze, foarte putin dimineata si foarte putin seara, pe data de 6 mi-a vcenit normal (mult), dar a tinut doar o zi, apoi inca vreo 2-3 zile de cateva picaturi. Am fost la medic de specialitate, m-a consultat si mi sa spus ca totul e ok, ca probabil e pe baza hormonala. In Aprilie, tot asa sa intamplat, au inceput insemnarile pe data de 3, apoi o zi normala si sin nou doar insemnari. Acum eu nu stiu ce sa fac? Din ce cauza este? Daca sunt probleme hormonale ce trebuie sa fac? Am fost sfatuita de prietene sa iau Dupfaston, sau ceva de genul. nu asi vrea sa iau ceva pe auzite.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Menstruatia isi schimba caracteristicile pe masura avansarii in varsta. Daca in ansamblu durata menstruatiei este normala si nu ai sangerari intre menstruatii, nu este recomandat un tratament.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.