Problemă oftalmologică copil

Bună ziua! Am o fetiță de 3 ani, am născut-o cu un ochi mai mic, cel stâng și acest lucru m-a determinat să merg la mai multe controale oftalmologice (aparte de cel recomandat la naștere de medicul neonatolog). Am fost la mai mulți medici oftalmologi (nu exagerez cred că am fost la 5 Dr) unul a spus că- i trebuie ochelari, altul că nu-i trebuie.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Bună ziua,

Intr-adevăr, se vede din poză cel puțin o inegalitate de fante palpebrale (deschiderea pleoapelor). Dacă globul ocular este mai mic cu adevărat, sigur are nevoie de ochelari (acela este un ochi hipermetrop). Totuşi, poate fi o retracție în orbită a ochiului stâng (cu păstrarea dimensiunilor normale) sau o protruzie a celuilalt glob ocular.

Vă recomand să mergeți la consult oftalmologic la un medic specializat în oftalmologie pediatrică şi, de asemenea, să faceți şi un examen neurologic ulterior.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.