Problemă dermatologică a mamei mele, imobilizată la pat

Bună ziua! Mă numesc Sandu Neluta și vă cer ajutorul pentru mama mea, în vârstă de 74 de ani. Este imobilizată la pat de 6 luni și are mai multe probleme de sănătate: nefrostoma pe partea dreaptă, proteză totală de șold stângă decimentata, gonartroză, demență vasculară mixtă. De vreo trei săptămâni a mai apărut încă ceva: o problemă dermatologica. La început au apărut mici bubițe,pustule în zona coapsei stângi, pe spate, lângă nefrostoma. Au spart, zona s-a înroșit și s-a extins. La început nu a avut mâncărimi, dar acum au apărut și acestea dar nu exagerat. Aș dori să mă ajutați cu un sfat. Menționez că fiind imobilizată este foarte greu de transportat la medic, distanța până la acesta fiind destul de mare. Atașez câteva imagini cu problema dermatologica.Vă mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Puteţi încerca sa aplicaţi un tratament combinat cu antiseptic, antibiotic local si cicatrizant. Ştergeţi locul cu o compres cu alcool iodat o dată pe zi. Puteţi schimba baneocinul cu o cremă ce conţine acid fucidic (Fucidin), aplicată în strat subţire de două ori pe zi. Pe lângă aceasta, mai aplicaţă de două ori pe zi şi dermazin. Dacă nu obţineţi îmbunătăţiri, aveţi varianta unui consult la domiciliu, existând clinici care oferă şi această variantă de consult. Întrucât este vorba de o persoană care este imobilizată la pat, trebuie să aveţi grijă ca mama dumneavoastră să nu stea mult în aceeaşi poziţie. Imobilizarea favorizează dezvltarea unor leziuni foarte greu de îngrijit şi vindecat, de tipul ulcerelor de presiune. Dacă nu poate singură, mama dumneavoastră trebuie sa fie ajutată să se întoarcă de pe o parte pe alta periodic (recomandările ar fi cam o dată la 2 ore), pentru a preveni apariţia escarelor şi a ulcerelor de presiune. Tot în acest scop, se poate achiziţiona o saltea specială anti escare. Vă urez multă sănătate şi putere!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.