Problemă ginecologică

Bună ziua, am fost operată acum recent de apendicită. Această operație a fost cauzata de spargerea unui chist la ovarul drept. As dori să ştiu dacă pot merge la un control ginecologic acum după operatie, deoarece sa specificat că mai am chisturi ovariene şi nu ştiu dacă e în regulă să îmi fac o ecografie vaginală. Şi o altă întrebare, aş dori să stiu după cât timp este voie să se întrețină relații intime. Mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, nu precizati exact cat timp a trecut de la operatie, insa puteti programa cu siguranta un control ginecologic. Trebuie doar sa ii mentionati medicului cand ati suferit aceasta operatie, care a fost diagnosticul exact, si acesta va adapta investigatile recomandate in functie de aceste detalii. In privinta contactului sexual, depinde foarte mult de cum va simtiti. Daca operatia este inchisa complet, au fost eliminate firele si nu mai simtiti durere in acea zona, puteti avea contact sexual, cu atentie insa la suprasolicitare. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.