Pro sau Contra consum proteina din zer

Buna ziua ! Sunt mama unui adolescent de 19 ani si ma adresez dvs. cu urmatoarea intrebare . Adolescentul meu are 192 cm si 88 kg , nu face un anume sport doar plimbari , mers pe jos . De curand a inceput sa foloseasca, in preparatele pe care le consuma,proteine din zer,OTIMUM NUTRITION GOLD STANDARD 100 WHEY. E destul de dificil de comunicat cu el la aceasta varsta si nu stiu in ce masura s-a informat asupra beneficiilor si contraindicatiilor .Am rugamintea sa-mi dati cateva detalii in ce cantitate si ce perioada poate fi consumat acest produs si daca e indicat in cazul in care nu face sport , sau efort fizic sustinut. Ce contraindicatii are? Ce probleme ar putea sa apara in timp ? Va multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Din punctul de vedere al ingredientelor conținute de produsul indicat de dumneavoastră, având în vedere că acesta conține proteine din lapte și lecitină din soia, acestea sunt cunoscute ca având potențial alergen. În cazul în care fiul dumneavoastră se știe alergic la lapte, produse lactate sau produse care conțin soia, pot să apară reacții de tip alergic. De aceea, există recomandarea ca, înainte de a utiliza orice supliment alimentar, persoana care intentionează să le utilizeze să discute despre aceasta cu medicul său de familie care cunoaște îndeaproape instoricul de sănătate al persoanei.

Sănătate și toate cele bune!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.