Pot tine dieta Rina in sarcina?

Buna ziua Sunt insarcinata in sapt. 20 si as vrea sa tin dieta Rina pe tot restul sarcinii. Desigur fara zilele de post, si cu unele exceptii. Dar as vrea sa va intreb daca este permisa aceasta dieta in sarcina. Am slabit in primele 3 luni de sarcina 5,5 kg si m-am Ingrasat 6 kg in urmatoarele 1,5 luni. Cand m-am cantarit si am vazut ca am pus 6 kg intr-o luna si jumatate m-am speriat si am zis ca asa nu merge, daca contunui tot asa ... Sunt la a patra sarcina, am 31 de ani, 164 cm, si acum 62,5 kg. De 8 ani ma tot lupt cu greutatea, dupa sarcina, in timpul alptarii m-am tot ingrasat, am facut diete, dieta daneza si rina dar nu reusesc sa imi mentin greutatea, si sa ajung la o greutate multumitoare. Eu as fi cea mai fericita sa am 55 de kg. Inainte sa incep un tratamend cu hormoni pentru a ramane insarcinata acuma 9 ani aveam 50 de kg, aceasta era greutatea mea constanta. Am tot citit despre diete in timpul sarcinii, si sunt interzise. Dar la dieta rina nu am gasit nimic ce ar putea dauna bebelusului sau mie, este plina de vitamine, si de toate celelate necesare, de aceea m-am gandit ca poate ae fi permisa in timpul sarcinii. Imi puteti raspunde la intrebarea daca e permisa dieta Rina in sarcina? Multumesc Ioana Anistoroaei

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna, felicitari pentru sarcina actuala si pentru celelalte trei! esti o mamica eroina si cu siguranta ca micutii tai merita toate eforturile, insa iti inteleg preocuparea si sunt sigura ca vei ajunge pana la urma si la cele 55 kg visate( desi nu mi se pare ca acum ai prea multe kilograme, avand in vedere graviditatea!) Intr-adevar, aceste oscilatii pe parcursul sarcinii nu sunt prea indicate, nici pentru fat, dar nici pentru tonusul pielii tale, dar in sarcina,  asa cum subliniaza toti medicii, nu sunt indicate cure de slabire, caci aceasta este Rina- o dieta disociata care are drept scop limitarea caloriilor si evitarea unor alimente.... In sarcina tu ai nevoie de diversitate si un procent de  15% proteine, 30% grăsimi, 55% carbohidrați, asa cum vei putea gasi in acest articol. Daca urmezi regulile propuse aici si exemplele date , cu mare  atentie la sare(care in situatia ta duce la retentia hidrica, deci kilograme in plus pe cantar, dar nu de grasime) zahar, dulciuri si grasimi animale .....in plus, bea cat mai multa apa,  pentru a evita insuficiența lichidului amniotic ce poate fi însoțită de probleme ale fătului în dezvoltarea plămânilor, feței, membrelor. Necesarul este de 1,5-2 l de apă pe zi, din diverse surse.  sarcina usoara si mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.