Pot să fac vaccinul anticovid daca am anemie si probleme cu hemoroizii?

Am probleme cu anemia și hemoroizii( am fost operată, dar au revenit), hemoglobina îmi este 9. Este în regulă să fac vaccinul anticovid sau pot să apară probleme? Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Vaccinul este contraindicat doar persoanelor cu istoric de reacție alergică severă (anafilactică) la oricare dintre componentele vaccinului sau la prima doză administrată. În cazul persoanelor cu istoric de reacții alergice severe la medicamente sau alte vaccinuri nu este contraindicată vaccinarea, dar se recomandă o supraveghere mai îndelungată (timp de 30 minute) postvaccinare, conform Ministerului Sanatatii din Romania. Daca sunteti nesigura in privinta beneficiilor vaccinarii anti-COVID-19, va recomand sa va consultati cu medicul dvs de familie pentru indrumari suplimentare. De asemenea, gasiti informatii utile despre noul coronavirus si vaccinare in categoria Coronavirus, pe Doc.ro -- https://doc.ro/sanatate/coronavirus. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.