Pot lua profecund?

Bună ziua! Am 31 ani si incerc sa rămân însărcinată de 1 an și încă nu s-a întâmplat minunea. Mie mi s-a pus ca și diagnostic ovare multichistile (locuiesc în Madrid, acesta este denumirea diagnosticului de aici ) iar soțul meu este ok. Nu mi s-a recomandat nici un tratament. Am intepaturi și un disconfort mereu în zona ovarelor, cam pe toată perioada lunii. Aceste intepaturi le am de aproximativ 6 luni. Ciclul îl am destul de regulat.  Mai am de facut si analiza pt a vedea daca nu am teompele infundate, desi n-as crede:). Analiza la tiroida mi-a iesit buna. As putea sa iau profecund, mă poate afecta cu ceva? Mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Da, puteti lua Profecund, este doar un supliment alimentar. De asemenea, este recomandata administrarea de Acid Folic zilnic.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, inteleg ca ai facut si analizele hormonale (estrogen, progesteron - dar mai ales prolactina , care influenteaza fertilitatea. Verificarea permeabilitatii trompelor se impune de asemenea.Abia dupa aceea poti lua suplimnete, dar e de preferat sa fie asumate de medicul tau curant.

Iti mai recomand sa citesti aceste articole inainte


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.