Pot folosi crema de protectie solara la 32 de saptamani de sarcina?

Buna ziua, Sunt o persoana cu foarte multe alunite, desi nu stau deloc la plaja folosesc crema de protectie solara si cand ies pe strada. De 2 ani folosesc LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS 50+.( nu vreau sa fac reclama, dar ma gandesc ca daca cunoasteti acest produs va ajuta la formarea unei opininii corecte). Vreau sa stiu daca am voie sa folosesc aceasta crema la 32 de saptamani de sarcina+ pana nasc? Stiu ca se spala foarte greu de pe piele si imi este frica ca unul din compnente sa nu afecteze bebelusul. Dumneavoastra ce recomandati? Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Cremele fotoprotectoare nu afectează fătul. Este indicat să utilizaţi o fotoprotecţie eficientă pe perioada intregii sarcini. În acest interval, din cauza modificărilor hormonale, pielea este mult mai reactivă la soare şi poate dezvolta hiperpigmentări de durată, inestetice.

Având multe alunite, este ideal să vă protejaţi pielea zilnic, după cum menţionaţi, şi la ieşirea pe stradă. Atenţie că orice cremă ecran solar necesită reaplicare o data la două ore pentru a îşi menţine eficacitatea.

Crema pe care o aveţi este considerată de top între gamele de fotoprotecţie.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.