Pot face artrită dacă sufăr de psoriazis?

Bună ziua doamna doctor, sufăr de psoriazis și din câte am înțeles această afecțiune poate duce la complicații - reumatism și atrită. Este adevărat? Cum pot preveni acest lucru?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Aproximativ 25% din pacienții cu psoriazis pot dezvolta și artrită psoriazica. În același timp există și varianta debutului bolii cu afectare articulară și apoi, la distanță de timp apare și afectarea cutanată (un procent mic de pacienți).  Atât timp cât este vorba despre o afecțiune autoimună, nu există prevenție ci doar evaluarea corectă a pacientului, urmărirea lui și tratamentul adecvat.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.