Pot avea un copil sănătos?

Bună ziua! Mă numesc Madalina, am 38 de ani și aș dori un sfat din partea dumneavoastră. Sufăr de o tulburare depresiv anxioasa pentru care iau de o luna un tratament cu Asentra și Bromazepam,câte o capsulă pe zi din fiecare. Exact în această perioadă am rămas însărcinată, după 4 ani în care nu am putut rămâne. Menționez că am doi copii ,de 21 respectiv 14 ani din prima căsătorie. Întrebarea mea este ce trebuie să fac în aceste condiții, pentru că eu îmi doresc foarte mult acest copil. Dacă iau în continuare tratamentul, în ce fel va afecta el copilul meu? Va afea de suferit din cauza tratamentului? Pot avea un copil sănătos, fără niciun fel de probleme? Sau trebuie să renunț la tratament? Dar în acest caz, ce se întâmplă cu afecțiunea netratată? Va mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră! Cu mult respect, Madalina!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

In timpul sarcinii trebuie sa intrerupeti tratamentul. Cu siguranta problema psihiatrica se va remite spontan, pentru ca sentimentele unei viitoare mamici inving orice depresie sau gand urat! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.