Pot avea cancer?

Buna seara, Totul a pornit de la o durere surda si continua la sanul drept, acum vreo 4-5 ani. Am fost la 2 doctori pe imagistica (Parviz Rezadoust, Polisano si Mihai Lesaru, dandy-mi scor Birads 3. De atunci sunt in observatie la dr Parviz. La ultima eco, mi-a mai gasit un nodul suspect si m-a trimis la elastografie, unde am primit tot B3 (vezi poze atasate)..la elastografie a mai descoperit alt nodul, care mu a iesit la eco..tot B3..la elastografie mi s-a recomandar un IRM cu contrast (mi s-a spus ca e optional acest IRM)...poate fi cancer nedepistat inca? Ce pot sa mai fac suplimentar?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Buna seara, imi pare rau ca traversati acest episod de suspiciune si indoieli.  Parerea mea este ca fiind la zona de granita BIRAD 3, faptul ca au mai aparut formatiuni noi, in acelasi stadiu si ca aveti un istoric destul de lung,  ar trebui sa luati in calcul pe langa IRM ul recomandat, si  biopsia care poate clarifica diagnosticul. Pentru aceasta cel mai bine ar fi sa va adresati unui chirurg oncolog si ulterior unui serviciu performant de anatomopatologie. In eventualitatea in care va hotarati sa faceti boposia trebuie sa stiti - pentru ca fiind ceva foarte nou si inovativ, nu toti medicii comunica sau au timp sa le comunice pacientelor- ca inainte de biopsie trebuie sa vorbiti cu chirurgul si anataomopatologul sa pregateasca  cat mai mult tesut din  proba, in blocuri de parafina, pentru a face un test genetic care in cazul in care (Doamne fereste) s-ar confirma suspiciunea de neoplazie, poate determina cu mare acuratete daca e cazul de chimioterapie sau doar de hormonoterapie, aspect foarte foarte important. Testul se numeste EndoPredict si gasiti mai multe informatii aici. Sanatate multa si curaj! Sa auzim de bine! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.